OTI-tietopalvelu

OTI antaa maksutonta tietopalvelua hallinnoimiinsa aineistoihin liittyen.

OTI-tietopalvelu
Arkisin klo 9.00–15.00
puh. 040 450 4666
tietopalvelu(@)oti.fi

OTIn hallussa on tietokanta liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista ja vakuutusyhtiöiden liikennevakuutuksesta korvaamista vahingoista. Tietokannat kattavat:

  • noin 250 kuolemaan johtanutta onnettomuutta ja
  • noin 100 000 liikennevahinkoa vuosittain.

Tietopalvelumme asiakkaat ovat tyypillisesti viranomaisia sekä oppilaitosten ja median edustajia. Toimitamme tarpeelliset materiaalit ja autamme aineiston tulkinnassa. Tietopalvelun kautta luovutettava aineisto on tyypillisimmillään ristiintaulukoitua tietoa, josta ei voi tunnistaa yksittäisiä onnettomuuksia.

Kannattaa ottaa yhteyttä vaikeammissakin kysymyksissä, koska tietoa löytyy hyvin laajasti. Mikäli emme osaa itse auttaa, ohjaamme kysymyksen asiantuntijaverkostossamme eteenpäin. Esimerkiksi Tapaturmavakuutuskeskuksen tilastot täydentävät tietojamme muun muassa ammattiliikenteen ja työmatkoihin liittyvien pyöräilytapaturmien osalta.

OTI-tietopalvelun vastuuhenkilönä toimii liikenneturvallisuuspäällikkö Esa Räty, p. 040 922 1365.

Aineistoja luovutetaan myös tilastollista tai tieteellistä tutkimusta sekä viranomaisten liikenneturvallisuustyötä varten. Lue alta lisää.

 
 
Katso myös: Liikennevahinkoportti

Palvelumme, jossa voit tarkastella liikennevahinkoja useista näkökulmista ja tehdä hakuja.
Sisältää tiedot 10 viimeisen vuoden aikana liikennevakuutuksesta korvatuista omaisuus- ja henkilövahingoista. Liikennevahinkoportti ei kata kaikkia tietopalvelun kautta saatavia tietoja, kuten tietoja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimista onnettomuuksista.

10.06.2020